Do stana iz snova uz pomoć stambenog kredita!
June 25, 2018
Skriveni troškovi stare gradnje
August 31, 2018

Kupovina stana u šest koraka

Došao je i taj trenutak. Rešili ste da kupite stan.
Nakon što ste uspešno složili finansijsku konstrukciju i odredili sumu novca koju možete investirati u kupovinu stana, vreme je da krenete u novu fazu ka ostvarenju ovog velikog cilja.
Ta faza se zove odabir stana.
Iako deluje jednostavno, ova faza može potrajati duže nego što ste očekivali.
Zato smo za vas pripremili nekoliko najbitnijih saveta na koje bi trebalo da obratite pažnju pri kupovini stana.
  • Najpre donesite odluku da li želite da vaš stan bude u zgradama stare ili nove gradnje. Pri donošenju ove odluke, važno je da imate na umu da je za stanove u staroj gradnji, obično potrebno dodatno ulaganje i to uglavnom zamena stolarije, rekonstrukcija podova, krečenje itd. Upravo zbog toga, nemojte zanemariti ni ove troškove i ne dozvolite da odluku o kupovini donesete zaslepljeni činjenicom da su stanovi u staroj gradnji obično jeftiniji po kvadratu od onih u novoj gradnji. Troškovi popravki u stanu vrlo lako mogu premašiti vaša očekivanja, pa je uvek najbolje sve potencijalne troškove ukalkulisati i izvesti konačnu računicu.
  • Odredite deo grada u kojem želite da živite i u kojem želite da kupite stan. Stan se ne kupuje svakoga dana. Veoma je bitno da to bude kraj koji volite, koji odgovara vama i članovima vaše porodice. Razmislite i o udaljenosti ambulante, škole, vašeg radnog mesta. Sve su to činioci koji će bitno uticati na kvalitet vašeg svakodnevnog života.
Kada ste ove dve osnovne stvari razjasnili sami sa sobom i sa ukućanima naravno, sledi potraga za vašim stanom iz snova.
Ukoliko angažujete agenta za prodaju nekretnina, od izuzetne važnosti je da mu predočite vaše prioritete po pitanju budućeg stana. Osim kvadrature i cene, obavezno naglasite sve što vam je bitno da imate na raspolaganju u svom budućem stanu.
Nekoliko  bitnih stavki koje bi trebalo obavezno da  podelite sa agentom su:
  • Obavezan broj soba u stanu
  • Da li želite stan sa terasom ili bez? Navedite i veličinu terase koju biste želeli?
  • Da li vam je bitno da zgrada ima  garažni prostor?
  • Koliko vam je bitan unutrašnji enterijer i higijena zgrade?
Ukoliko ste vi konkretniji, agentu će utoliko biti lakše da nađe pravi stan za vas.
Od onog trenutka kada krenete u obilazak potencijalnih stanova, nemojte se obeshrabriti ukoliko ne nađete stan iz prvog pokušaja. Najbitnije je da pronađete onaj pravi. A koji je pravi?
Na ovo pitanje ima previše odgovora, ali jedan je najtačniji.
Pravi stan za vas je onaj u kojem možete da zamislite sebe i svoju porodicu kako uživate decenijama unapred.
Ukoliko već dugo tražite stan u sopstvenoj režiji i već gubite strpljenje,ne očajavajte. Ovo je ipak jedna od najlepših odluka u životu. Tu smo da vam pomognemo.
Za više informacija pozovite:
+381 66 00 50 50
Granit Doo
Mlavska bb #Kragujevac
+381 66 00 50 50