Skriveni troškovi stare gradnje

Kupovina stana u šest koraka
August 15, 2018
Kako da prvi dan u vašem novom stanu bude savršen?
October 1, 2018

Skriveni troškovi stare gradnje

 

Postoje ljubitelji stanova u staroj gradnji i oni drugi koji žele da kada kupe stan uđu u potpuno novu građevinu, u svoj bukvalno rečeno novi dom.
Ukoliko spadate u prvu kategoriju, razumemo vas. Podlegli ste opšte prihvaćenom stanovištu da su stare zgrade kvalitetnije izgrađene. To naravno, ne mora da bude uvek slučaj, a naročito kada se uzme u obzir i to da u zgradama do nedavno nije bilo organizovane brige za stanje instalacija, fasade, krovnih konstrukcija, terasa i fasada. Sve to doprinosi tome da i bezbednost svakodnevnog života u ovim zgradama postaje sve diskutabilnija.
Međutim, ukoliko se ipak odlučite za kupovinu stana u staroj gradnji, imajte na umu da postoje brojni skriveni troškovi koji se kriju iza jeftinije cene stana po kvadratu.
Među onim najvećim su svakako zamena dotrajale instalacije, podova, stolarije, sanitarija.
Nakon što sve to dovedete u red, slede oni manji radovi kao što su krečenje, često sa gletovanjem, obrada zidova protiv buđi, zamena dotrajalih pločica u kuhinji, a oni koji dosta polažu na estetiku menjaju čak i strujne prekidače u stanu koji složićete se mogu biti atraktivan enterijerski detalj.
I kada sve to odradite, ostaje još samo da se naviknete na zajednički prostor u zgradi koji može biti prilično neuredan i zapušten, pa čak i ako nije svakako ne odiše modernošću i svežinom, već naprotiv.
Upravo zbog toga, sve veći broj porodica se odlučuje za kupovinu stanova u novoj gradnji. Da bi vaš novi dom u novoizgrađenoj stambenoj zgradi bio perfektan, potrebno je da dobro razmislite i da se dobro infomrišete o izvođaču radova i investitioru i njegovim referencama.
Osim što se nalaze na najatraktivnijim lokacijama u gradu, stanovi u našoj ponudi izgrađeni su u skladu sa najmodernijim svetskim standardima gradnje. Dizajn enterijera je potpuno prilagođen modernom gradskom životu, na raspolaganju su vam i garažna mesta, hodnici su osvetljeni, stolarija najvišeg kvaliteta, a raspored prostorija u stanu projektovan po najvišim arhitektonskim standardima.
I što je najbitnije, skrivenih troškova nema.