Skriveni troškovi stare gradnje
August 31, 2018

Kako da prvi dan u vašem novom stanu bude savršen?

Kada kupujete stan opterećeni ste brojnim obavezama. Želite da sve bude kako treba, ugovori, isplata, enterijer oko kojeg ste potrošili mnogo truda i ideja. Najzad, nakon svih ovih lepih, ali i napornih obaveza, došao je taj trenutak kada i zvanično vi i vaša porodica počinjete da živite u novom stanu, vašem novom domu.
Dan kada ćete se potpuno i zvanično useliti u stan može biti radni dan, ali naš savet je da to ipak bude vikend. Svakako ne želite da nakon prve noći u vašem novom domu usledi jutro tokom kojeg nemate dovoljno vremena za relaksaciju i morate da žurite na posao.
Ukoliko ste izabrali vikend, budite sigurni da ćete nakon useljenja imati vremena da prvu jutarnju kafu popijete na miru i uživate u blagodetima svog doma zajedno sa porodicom.
Ipak, postoje “sitnice” koje vam mogu pokvariti i taj najlepši vikend.
Da se to ne bi dogodilo, za vas smo napravili spisak stvari i saveta koji će svakako doprineti da prvi dan u vašem novom stanu bude zaista savršen.

 

 

Spisak tih neophodnih “sitnica” je sledeći:

 

  • Kese za đubre i kanta za odlaganje smeća – tokom useljenja biće sigurno stvari koje zahtevaju da završe u kanti za đubre. Ukoliko ste odeću i druge predmete pakovali u kutijama, možete zamisliti koliko kartona, lepljivih traka i selotejpa će se odjednom stvoriti u vašem stanu. Sigurno je da prvog dana u vašem prelepom enterijeru ne želite krš i lom. Zato, opremite se velikim kesama za odlaganje đubreta.
  • Sijalice – nije na odmet imati koju sijalicu viška. Vaša omiljena lampa koja će sasvim sigurno doprineti da u večernjim časovima atmosfera u vašem stanu bude romantična i topla, može biti bez sijalice jer na to tokom selidbe niste obraćali pažnju, a može se desiti i da sijalica pregori. Ne želite ni da vas ta situacija iznervira.
  • Sredstva za čišćenje (krpe, četke i štipaljke za veš) – Koliko god da ste tokom prethodnih dana sređivali, poželećete da nakon otvaranja poslednjih kutija sa stvarima ipak još neki delić očistite koji se naravno u međuvremenu isprljao. Upravo zbog toga potrebno je da vam pri ruci budu i sredstva za čišćenje, po neka krpa, ali i štipaljke za veš kako biste eventualno poželeli da mokru krpu pre nego što završi u korpi za prljav veš malo prosušite.
  • Večera i doručak – Svakako ste već isplanirali kako ćete provesti veče u novom stanu i znaćete kako će izgledati vaša večera, ali ne zaboravite ujutru se budite u novom stanu i trebalo bi da u vašem novom, modernom i lepom frižideru imate i sastojke od kojih ćete u krugu porodice srećno i lepo doručkovati.
  • Kafa i piće – čak i ako ne pijete kafu i nista planirali zdravicu, niti goste, ogromna je verovatnoća da će vam se najbolji prijatelj javiti da poželi srećno useljenje, a vi ćete odjednom poželeti da bude i vaš prvi gost i to baš tog dana. Ne želite svakako da u tom trenutku trčite u prodavnicu po kafu i piće.
  • Sredstva za ličnu higijenu – Toliko stvari se tokom prethodnih dana uneli u stan, a sredstva za ličnu higijenu niste kompletirali jer je uvek postojalo još nešto glomaznije i hitnije od toga. Sada kada konačno živite u svom novom i dugoočekivanom domu, svakako ne želite da vam bilo šta nedostaje, a što može pokvariti vašu prvu noć u stanu. Zato se na vreme opremite omiljenim sredstvima za ličnu higijenu, kako bi vaše kupatilo biti preplavljeno mirisima koji obožavate.
  • Nakon što ste sve ovo učinili, ostaje još samo jedna “sitnica” – isključite alarme. Neka vaše prvo jutro u novom stanu počne tako što ćete se probuditi potpuno odmorni i raspoloženi.
  • Ne zaboravite, vaš dom je vaša oaza bezbrižnosti, sigurnosti, lepote i sreće. Čak i ako nešto niste do detalja savršeno isplanirali, vreme je pred vama. Bitno je da je stan po vašoj meri i ukusu.
  • Zato je za kupovinu i odabir stana potrebno osloniti se na profesionalce koji razumeju vaše i potrebe cele vaše porodice.